Cilji in učinki individualne psihoterapije Aleksandra 2020-11-19T14:39:47+00:00

Cilji in učinki individualne psihoterapije

Glavni cilj psihoterapije je razrešitev težav, zaradi katerih ste poiskali pomoč. Ob tem je celovit učinek našega dela, da je oseba po končani obravnavi sposobna samostojno usmerjati svoje življenje in se spopadati s težavami.

Zaradi izboljšanih zmogljivosti čustvovanja psihoterapija človeka predvsem čustveno obogati. Čustvena senzitivnost omogoči zaupanje čustvom in orientiranje po čustvih, kar prinaša večjo varnost. Človek se lahko bolje zanese sam nase in zaupa svojim odločitvam. Zaradi takšne samostojnosti oseba po končani obravnavi navadno ne potrebuje več tovrstne strokovne pomoči.

Boljši stik s čustvi in z izražanjem sebe povzroči tudi, da je oseba lahko pristnejše povezana s soljudmi in jih posledično lahko ima še bolj rada. Zaradi povečane zmožnosti doživljanja, je oseba tudi bolj prisotna v vsakdanjem življenju, zato vsakodnevne obveznosti postanejo lahkotnejše in fleksibilnejše. Čustvena prebujenost omogoči, da življenje postane bolj polno in zanimivo, kar bistveno izboljša nivo kvalitete vsakdana.

.

BERITE DALJE: